Nieuwe kans voor Opel Antwerpen?

Nieuwe kans voor Opel Antwerpen?

Nieuwe kans voor Opel Antwerpen?

Print
Krijgt de Opel-fabriek in Antwerpen alsnog een kans? Volgens Rudi Kennes van de socialistische vakbond heeft topman Fritz Henderson van General Motors aan de voorzitter van de Europese ondernemingsraad beloofd dat hij de komende weken een nieuw reorganisatieplan zal voorleggen.

Henderson is momenteel in Duitsland voor overleg. Daarbij had hij ook een gesprek met de afgevaardigde van de werknemers. Hij beloofde een nieuw plan voor GM-dochter Opel, dat onder meer een grotere onafhankelijkheid zou krijgen van het Amerikaanse moederconcern.

Tevens beloofde Henderson dit plan eerst te zullen voorleggen aan de vakbonden. Tot dan zouden er geen eenzijdige maatregelen worden bekendgemaakt.

Volgens Rudi Kennes van de socialistische vakbond opent dit nieuwe perspectieven voor de vestiging van Opel in Antwerpen. In een eerder plan van General Motors was een sluiting van deze fabriek gepland.

Zelf betalen

Intussen heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel laten verstaan dat General Motors zelf het grootste deel van kosten zal moeten dragen van een reorganisatie. Het bedrijf had daar zelf een prijskaartje van 3 miljard euro op gekleefd, al circuleren nu al berichten die spreken over 5 miljard euro.

General Motors besliste recentelijk om zijn Opel-tak dan toch niet te verkopen aan het Canadees-Oostenrijkse Magna, maar hem zelf te houden. In afgeslankte vorm weliswaar.

JVG