Pastorij wordt mogelijk horecazaak

Print
Beveren-Waas - Beveren wil een concessie uitschrijven voor de pastorie van Kieldrecht. “De site is ideaal voor een horecazaak.”

De stoelendans met de Beverse pastorieën blijft duren. Eerder nam de Maatschappij Linkerscheldeoever al haar intrek in de pastorie van Kallo en in die van Haasdonk komt de buitenschoolse kinderopvang. Over de pastorie van Melsele heerst onzekerheid. De gemeente wou die verkopen, maar het eigendomsrecht wordt betwist door de kerkfabriek.

Nu wil de gemeente de pastorie van Kieldrecht in concessie geven aan een privé-investeerder om er een horecazaak in te richten. “De ligging is ideaal voor een horecazaak”, zegt schepen van Patrimonium Raf Van Roeyen (CD&V).

“We willen wel een meerwaarde creëren voor de lokale gemeenschap. Daarom zullen we enkele voorwaarden opleggen aan de kandidaat-uitbater. Die zal moeten instaan voor het oprichten van een toeristisch infopunt, zeg maar een soort van VVV-kantoor. Daar zal fietsenverhuur mogelijk moeten zijn.”

Daarmee wil de gemeente ook de toeristische troeven uitspelen. “Het wijde polderlandschap, het Verdronken Land van Saeftinghe, de natuurgebieden en de confrontatie met de haven bieden mogelijkheden. Dit soort toerisme is in opmars.”

De uitbater krijgt bij de pastorie ook de prachtige tuin. De gemeente wou die eerst verkavelen tot een park, maar de tuin was beschermd.

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio