Handelspanden wachten op geld voor verfraaiing

Puurs - Gemeenteraadsleden Peter Lemmens (Vlaams Belang) en Annemie Turtelboom (Open Vld) willen dat er geld wordt uitgetrokken voor de verfraaiing van de handelspanden in Puurs.

“Twee jaar geleden beloofde burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) om daar werk van te maken. In de begrotingen van 2008 en 2009 is daarvoor een bedrag van 10.000 euro ingeschreven, maar er is nog niet een euro van gebruikt. Er is nog steeds geen toelagereglement”, stelt Lemmens.

Hij wordt bijgestaan door raadslid Annemie Turtelboom. “De handelaars die nu willen investeren, moeten nu een duwtje in de rug krijgen. Aan uitstel hebben de handelaars niets”, zegt Turtelboom.

Van den Heuvel denkt daar anders over. “De tweede fase van de vernieuwing van het dorpshart zou ervoor moeten zorgen dat er meer handelaars naar ons centrum komen. Dat project is nu een prioriteit. We hebben trouwens geprobeerd om een ambtenaar voor lokale economie te vinden, maar uit die sollicitatieronde is niemand gekomen. We moeten die vacature opnieuw uitschrijven.”

CWIL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio