Zwembad nog maar eens langer dicht

Print
Turnhout - Het zwembad kampt nog altijd met grote stroomverliezen. Wanneer het bad weer opent, is nog niet zeker.

Zwembad Stadspark is sinds 23 ok-­ tober continu gesloten door proble-­ men aan het elektriciteitsnet. Wan-­ neer het weer kan openen, blijft een raadsel. “Zelfs als we alleen de kan-­ toorruimtes willen doen werken en iemand steekt daar het licht aan, kan alles weer uitvallen”, zegt Dirk Van-­ haute, directeur cultuur en vrije tijd van de stad Turnhout.

“De hele elektrische installatie wordt nu onderzocht. Dat gaat om 2.000 elektrische punten over enke-­ le kilometers kabels. Verscheidene firma’s zijn daarmee bezig. Maar een concrete datum voor de heropening kunnen we niet geven. Voor de clubs en scholen worden intussen alterna-­ tieven gezocht bij de zwembaden van de buurgemeentes.”

Het zwembad is voor deze lange sluiting al eerder een aantal uren of een dag lang dichtgegaan. Hoewel ook die oorzaken worden onder-­ zocht, kan zo’n kortsluiting ook na de heropening opnieuw voorkomen. Maar de gebruikers van het bad die hun gsm-­nummer achterlaten, worden dan wel verwittigd via sms.

Als het zwembad weer opent, vindt ook de zwemweek plaats. “Zo kunnen we de bezoekers weer in een happeningsfeer verwelkomen”, zegt Vanhaute. Hoeveel de sluiting kost, wordt nog volop geanalyseerd.

MAMI

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio