Sportcentrum krijgt BMX-terrein

Print
Vosselaar - Het CD&V-bestuur van Vosselaar wil een blijvend BMX-terrein inplanten in het sportcentrum Diepvenneke.

“Het fietsparcours kan een plaats krijgen tussen het D- en C-terrein van het sportcentrum”, zei Marc Soontjens (CD&V), schepen van Sport. “We kunnen hiervoor een deel van de bestaande windberm afbreken zodat we extra vierkante meters winnen voor het terrein. De sociale controle op het BMXparcours is in het sportcentrum vrij groot.”

De voorbije jaren is al heel wat commotie ontstaan over de installatie van een blijvend BMX-terrein in Vosselaar. In mei 2006 liet het toenmalige schepencollege een lading zand storten voor een BMXparcours in het bosgebied Zwartgoorheide.

Na scherpe kritiek van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) en het Agentschap voor Natuur en Bos liet de gemeente het zand opnieuw weghalen.

Daarna liet de gemeente een tijdelijk parcours aanleggen op een terrein van Het Gielsbos in de Grotenhoutlaan. Volgens de sp.a-oppositie was dat terrein te onveilig. Sp.a en Open Vld beweerden dat ze al jaren ijverden om een BMX-terrein in het Diepvenneke te installeren.

De fietssport BMX is sinds de Olympische Spelen van Peking in 2008 een Olympische sport.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio