Kruispunt heropent pas in december

Print
Herentals - De aannemer verwacht dat de werkzaamheden rond Prima-Lux in Herentals pas in december klaar zijn.

De ingrijpende heraanleg van het kruispunt van de Herentalse Ringlaan met de Aarschotseweg-Geelseweg voor de deur van PrimaLux lijkt op zijn laatste benen te lopen. Het grootste deel van de heraangelegde zone is uitgerust met asfalt en verkeersbelijning, maar her en der leiden werfpaaltjes het verkeer nog in de juiste banen.

Als einddatum van de werkzaamheden werd een tijdlang eind oktober vooropgesteld, maar die is intussen al ruim overschreden. “Een precieze datum kan ik er niet op plakken, maar de werf wordt heel waarschijnlijk pas in decemberbeëindigd”, zegt projectleider Patrick Schoriels van aannemer Stadsbader-Flamand.

Daarmee overschrijdt de aannemer in principe zijn opdrachttermijn niet, want zijn toegekende werkdagen lopen inderdaad nog tot begin december. De werftermijn zit dan op ruim twee jaar, want die ving in oktober 2007 aan. Op enkele crisismomenten na, viel de hinder al bij al mee.

Toch staan er nog enkele belangrijke klussen op het programma voor de volgende weken. Die hebben vooral met de fietsinfrastructuur te maken, zoals het afwerken van de onderdoorgangen onder de Ringlaan en het aanbrengen van de nieuwe fietsbrug over het kanaal Herentals-Bocholt.

HO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio