Obama-kerstballen vliegen over de toog

Obama-kerstballen vliegen over de toog

Obama-kerstballen vliegen over de toog

Print
Ekeren - Tuin- en plantencentrum Walter Van Gastel in Ekeren heeft nog maar 200 kerstballen met de foto van Barack Obama in de aanbieding. Of: er werden er al 1.500 (!) verkocht.

VS-president Barack Obama gaat als warme broodjes over de toonbank bij Walter Van Gastel aan de Kapelsesteenweg. “De kerstballen met zijn beeltenis en het jaartal 2009 - te koop sinds 11 september - zijn een weergaloze hit”, weet woordvoerster Elisabeth De Gendt. “De eerste lading van 1.000 kerstballen is al uitverkocht. Daarom kwam vorige week een nieuwe lading van 700 stuks binnen. Nu resten er nog maar zo’n 200.”

De Gendt ziet twee redenen voor dit succes. “Obama is natuurlijk dé man van 2009, zeg maar de übercelebrity. En vele mensen willen daarom zo’n kerstbal in huis. Bovendien kan je ze in heel Europa alleen bij ons kopen, want we kochten ze rechtstreeks aan in New York. Nu is het nog meer een limited edition, want bijbestellen kunnen we niet meer."

"Toch blijft de prijs 7,50 euro per bal. Op een grote bestelling van de Amerikaanse ambassade na worden ze één per één gekocht. Vaak ook als cadeau voor een VS-freak en in combinatie met een kerstbal in de vorm van Amerikaanse monumenten en gebouwen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio