Gewapende overval was niet zo bedoeld

Hoboken - “Wij wilden de uitbater alleen maar angst aanjagen zodat hij zijn 10.000 euro schulden zou betalen.” Dat zei een van de vier mannen die worden verdacht van een gewapende overval maandag tegen de rechter.

Op 11 maart zat de zaakvoerder van nachtwinkel Goodnight Shop in de Steinstraat achter in zijn zaak met drie vrienden. Plots stonden er vier mannen voor hun neus met een baseballbat. Zij gingen aan de haal met een kluis met 4.300 euro in en telefoonkaarten ter waarde van 2.000 euro.

Een van de twee vluchtauto’s bleek de firmawagen van de vriendin van Tiago F.M. Hij bekende de inval, maar diste het verhaal op dat het zo niet bedoeld was. Niettemin eist de procureur voor hem en twee medebeklaagden drie jaar en 1.100 euro.

Een vierde verdachte riskeert vier jaar omdat in zijn huis wapens en een vals Spaans rijbewijs werden gevonden. Hij ontkent zelfs betrokken te zijn bij de overval, maar vermoedt dat een logé met zijn gsm belde en meewerkte aan de hold-up. Die logé en de vierde verdachte lieten verstek gaan.

Vonnis op 23 november.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio