Quick-Step biedt Contador 5 miljoen euro per jaar

Quick-Step biedt Contador 5 miljoen euro per jaar

Quick-Step biedt Contador 5 miljoen euro per jaar

Print
De Belgische wielerploeg Quick-Step gelooft er nog steeds in dat het de tweevoudige Tourwinnaar Alberto Contador kan inlijven. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport is het team van ploegleider Patrick Lefevre bereid om de Spanjaard een contract van 5 miljoen euro aan te bieden.

De soap rond Contador is nu al een hele tijd aan de gang. Hij kan blijven bij zijn Kazakse team Astana, maar dat beleeft momenteel financiële perikelen. Kapers op de kust zijn het Spaanse team Caisse d'Epargne, Garmin-Slipstream en dus ook Quick-Step.

20 miljoen euro over vier jaar

De Belgische formatie zou Contador een vierjarig contract aanbieden. In die periode zou hij 20 miljoen euro kunnen opstrijken, al stelt Lefevre dat de genoemde bedragen niet kloppen. Zowel Quick-Step als cosponsor Innergetic en fietsenleverancier Specialized zijn bereid om diep in de geldbuidel te tasten om de Spanjaard binnen te halen.

Met het resterende budget wil Quick-Step enkele andere rijders aanwerven om Contador te omringen tijdens rondewedstrijden.

Veel zal echter afhangen van de vraag of Astana nu al dan niet een ProTour-licentie krijgt voor volgend seizoen. Indien de Kazakse ploeg het hoofd boven water houdt is de kans groot dat Contador blijft waar hij zit.

Meer sportnieuws