Vlekkeloze evacuatie na brand bij buren

Vlekkeloze evacuatie na brand bij buren

Vlekkeloze evacuatie na brand bij buren

Print
Borgerhout - De eerste dag na de week herfstvakantie werd een speciale ervaring voor de brede school Het Keerpunt. Alle leerlingen moesten namelijk vanwege een brand de straat op.

De brandweer rukte maandagmiddag rond 14u uit naar de Prins Leopoldstraat. Er was alarm geslagen vanuit de brede school Het Keerpunt. In het gebouw, waar vroeger ‘den Tib’ (Technisch Instituut Borgerhout, red.) gevestigd was, zitten niet alleen leerlingen technisch onderwijs. “We hebben ook een kindercrèche”, zegt directeur Luc Lamote. “En er worden hier lessen Nederlands en inburgeringscursussen georganiseerd.”

Met meer dan 200 stonden ze maandagmiddag een uurtje op straat. Lamote: “Leerkrachten kwamen zeggen dat er rook hing in het gebouw. We hebben het brandalarm manueel in werking gezet. Even later werd duidelijk vanwaar de rook kwam: bij de buren werd er aan het dak gewerkt, en daar was brand ontstaan.”

De brandweer kon de schade beperken. “Onze evacuatie verliep probleemloos. Het personeel van de crèche reed de kindjes met bedje en al naar buiten. We hebben onze leerlingen en cursisten wel tweemaal moeten zeggen dat het niet om een oefening ging.”

Het schoolgebouw liep geen schade op. “Er is wel wat rook door onze zijmuur gekomen, maar het valt allemaal bijzonder goed mee. Iedereen kon na een uur weer aan de slag.”

Peter DE MEYER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio