Vzw wil van zaal Rex weer de oude maken

Vzw wil van zaal Rex weer de oude maken

Vzw wil van zaal Rex weer de oude maken

Print
Essen - Vzw rexfest start 28 november met het eerste optreden. Het is de bedoeling om terug vaker optredens te organiseren in zaal Rex.

“De hoofdbedoeling is om ‘de Rex’ weer op de concertkaart te krijgen. In het verleden hebben hier heel wat grote namen op het podium gestaan. Er was zelfs een heus festival uit voortgevloeid,” vertellen Andy Moens, Gert Raijmaekers, Frank en Wannes Vandoren. “Wij willen dit stilletjes aan terug in Essen oprichten.”

“We beginnen eind deze maand met een gewaagde combinatie van optredens. Casserole fermer, een Kalmthoutse coverband opent, daarna speelt Janez Detd hun 15 years of fame-concert. We hebben exclusiviteit in de Noorderkempen. Wereldberoemde deejay Yves Deruyter sluit af. Onze doelgroep zijn de vijfentwintigplussers. Het zijn zij die dikwijls op hun honger blijven zitten op uitgaansgebied.”

Wat definitieve toekomstplannen betreft, is het afwachten op de respons van de eerste initiatieven. “Als dit optreden slaagt, hebben we een basis om ermee verder te gaan. Er zijn nu al plannen om in de meimaand net als vroeger een concert te organiseren aan de Rex.”

Oordopjes

“Wij dragen deze organisatie op aan Dietrich Hectors.” Hectors stapte uit het leven omdat hij ondraaglijke oorsuizingen had. Deze waren het gevolg van te veel zonder oordopjes naar concerten te gaan. “Daarom delen we gratis oordopjes uit om de mensen nogmaals te wijzen op de gevaren van gehoorschade bij evenementen. Voor ons is het belangrijk dat zijn dood niet voor niets is geweest, daarom wensen we de boodschap verder te zetten,“ besluiten de oprichters.

Via de website van Resfest kan je doorlinken naar YouTube-beelden van deejay Yves Deruyter en Janez Detd. Zo kan je al in de sfeer komen.

KRPE

Zaal Rex, Heuvelplein 23, 2910 Essen, www.rexfest.be
Wees er snel bij want er zijn maar 550 plaatsen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio