Michel D'Hooghe heeft begrip voor clubs die spelers inenten

Michel D'Hooghe heeft begrip voor clubs die spelers inenten

Michel D'Hooghe heeft begrip voor clubs die spelers inenten

Print
Michel D'Hooghe, de voorzitter van de Medische Commissie van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft begrip voor voetbalclubs Anderlecht, Standard en Club Brugge, die hun spelers lieten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx ziet dan weer een ethisch probleem.

Maandag ontstond er commotie nadat uitlekte dat de top-drie van de Belgische competitie zijn spelers had of ging laten inenten tegen het H1N1-virus. Nochtans behoren voetballers niet tot de risicogroep.

Griepcommissaris Mark Van Ranst reageerde verbolgen op het nieuws en zei te hopen dat de spelers nog lang last zouden hebben van hun prik.

Advies WHO

Dat lokte verdeelde reacties uit. Sommigen vonden dat Van Ranst zijn boekje ver te buiten ging met die uitspraak.

"Ik heb begrip voor de redenering van griepcommissaris Van Ranst, maar ik vraag ook begrip voor de beslissing van de WHO", zei Michel D'Hooghe op Radio 1. Volgens de ex-Bondsvoorzitter volgen de clubs gewoon het advies van de WHO, dat stelt dat ploegen die Europese matchen moeten spelen best worden ingeënt.

Onkelinx eens met Van Ranst

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) kan zich dan weer wel vinden in de boodschap van Van Ranst. Zij ziet een ethisch probleem in de inenting van de voetballers. Ze heeft wel problemen met de formulering door de griepcommissaris.

In de bevoegde Kamercommissie kondigde Onkelinx overigens aan dat er een onderzoek komt naar de inentingen bij de voetballers en naar hoe de artsen aan de vaccins zijn geraakt.

Meer voetbalnieuws