Buurtbewoners Groenenhoek voeren actie

Print
Berchem - Enkele bewoners van de Groenenhoek voerden maandag actie tegen de slechte staat van het Ferdinand Cootmansplein.

Het was buurtbewoner Jean Goris die de kat de bel aanbond. Hij verspreidde in de buurt kleine affiches met het opschrift ‘Zonder Gatenstraat’. “In de zomer van 2007 ben ik met een petitielijst rondgegaan die we aan het districtsbestuur hebben afgegeven. Maar de heraanleg van onze straten blijft uit”, zegt Goris.

“Putten in het wegdek en het voetpad worden slechts voorlopig opgevuld”, klaagt buurtbewoner Albrecht Cleymans. “Een tijd later zijn de verzakkingen erger dan voorheen.”

Maandag kregen de buurtbewoners steun van het Vlaams Belang. “Het district heeft twee jaar geleden al tweemaal beloofd dat er iets aan de straten wordt gedaan”, zegt Jan Boons (Vlaams Belang Berchem). "Maar er gebeurt niets. Er is een totale desinteresse voor de wijk. Het geld gaat naar cultuurprojecten. Voor het schilderen van die V2-bom hebben ze geld over.”

“Geen interesse?”, reageert districtsvoorzitter Peter Raats. “We hebben onlangs nog in samenspraak met de pleinbewoners een nieuwe speeltuin aangelegd. De aanvraag van Vlaams Belang werd echter naar de Groendienst van de stad Antwerpen gestuurd. Op het district hebben ze sinds twee jaar geen aandachtspunt meer ingediend hierover. Specialisten van de stad zijn komen kijken en rangschikten het plein achter andere projecten die dringender waren.”

JEMO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio