Fietsersbond looft fietsenstalling Colruyt

Print
Kontich - De Colruyt aan de Ooststatiestraat werd de voorbije zomer volledig vernieuwd. De fietsenstalling werd daarbij niet vergeten.

De fietsersbond is zeer tevreden over de kwaliteit van deze stalling. “De stalling scoort goed op het vlak van robuustheid, diefstal- en vandalismebeveiliging en stabiliteit,” zegt gemeenteraadslid Bart Van der Spiegel (sp.a-Groen!) en drijvende kracht van de lokale afdeling van de Fietsersbond.

“De stalling is overdekt en ligt dicht bij de ingang. Alleen raden we aan meer plaatsen ter beschikking te stellen. Als er nu twintig mensen tegelijk op het idee komen om per fiets te komen, is ze vol.”

De Kontichse afdeling van de Fietsersbond begon in 2005 met het beoordelen van fietsenstallingen. In de eerste doorlichting behaalde de parking van Colruyt maar een povere 1,8 op 5. Met 4,2 behaalt de winkel in de recente audit de hoogste score.

“Hopelijk volgen anderen het voorbeeld van Colruyt”, zegt Van der Spiegel. “De verwrongen wielklemmen aan veel winkels zijn enkel obstakels die automobilisten beletten er te parkeren.”

PHD

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio