Huisdokter wordt rijk door ruim 5.000 bezoeken aan vrouw

Huisdokter wordt rijk door ruim 5.000 bezoeken aan vrouw

Huisdokter wordt rijk door ruim 5.000 bezoeken aan vrouw

Print
Een huisdokter uit Lede krijgt bakken kritiek over zich heen en riskeert een beroepsverbod omdat hij misbruik maakte van de naïviteit van een licht mentaal gehandicapte vrouw.

Tussen 1995 en 2003 ging dokter Jean Cooreman (53) maar liefst 5.000 keer op doktersbezoek bij Christiane Van Der Sypt (70) en streek daarbij 138.000 euro op aan erelonen.

De familie van het slachtoffer doet haar relaas in Het Laatste Nieuws. Volgens hen was Van Der Sypt doorgaans nooit echt ziek, maar wist de dokter maar al te goed dat de vrouw kort daarvoor een mooie erfenis had opgestreken. Voor het minste dat de vrouw belde kwam hij op visite en ging zo met het grootste deel van de erfenis aan de haal.

In 2002 alleen al streek de dokter 38.000 euro op, wat goed was voor 28 procent van zijn ganse jaarloon. Op één bewuste dag kwam hij zelfs tot acht keer langs bij de vrouw.

Vermassen

De Orde der Geneesheren tikte Cooreman al op de vingers. Hij dreigt het volledige bedrag van 138.000 euro te moeten terugbetalen.

Volgens de verdediging worden de rollen omgedraaid en was het niet de dokter, maar de vrouw die continu vroeg om een huisbezoek, soms tot 140 keer per maand. Advocaat Jef Vermassen vindt dan ook dat een beroepsverbod veel te ver gaat.

.

Nu in het nieuws