Sniper die tien mensen doodde allicht vandaag geëxecuteerd

Sniper die tien mensen doodde allicht vandaag geëxecuteerd

Sniper die tien mensen doodde allicht vandaag geëxecuteerd

Print
Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft het verzoek van John Allen Muhammed om zijn ter dood veroordeling teniet te doen afgewezen. Muhammed zal normaal gezien dinsdag worden geëxecuteerd, omdat hij in 2002 tien mensen doodschoot.

In 2002 waren de Verenigde Staten in de greep van sniperaanvallen die in vijf verschillende staten plaatsvonden en tien slachtoffers maakten.

Vanuit een wagen schoot hij onder meer aan tankstations willekeurige voorbijgangers neer. De beschietingen die gespreid waren over drie weken, hielden het Noordoosten van de VS al die tijd in hun greep en zorgden voor een nooit geziene paniek.

Kompaan

De kompaan van Muhammed, Lee Boyd Malvo, die op het moment van de feiten minderjarig was, werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Muhammed werd veroordeeld tot de doodstraf, maar zijn advocaten gingen daartegen in beroep. De sniper zou immers aan een zware psychische stoornis leiden als Golfoorlogveteraan. Bovendien vonden zij het niet kies dat de man aan de vooravond van Wapenstilstand zou worden geëxecuteerd.

Muhammed heeft nu nog een gratieverzoek lopen bij de gouverneur van Virginia.

.

Nu in het nieuws