Single wil meer luxe en comfort op vakantie

Single wil meer luxe en comfort op vakantie

Mama

Single wil meer luxe en comfort op vakantie

Print
Ondanks de economische crisis geven singles zonder kinderen graag wat extra geld uit aan hun vakantie als deze over wat meer luxe beschikt. Maar liefst 65 procent zegt meer te willen betalen als er een hoog comfortniveau wordt gegarandeerd. Dat blijkt uit een enquête van Singlessite.nl bij 150 singles.

Gelijkgestemde singles

Geld moet rollen en de single met een carrière en zonder kinderen kan het zich veroorloven. Zo’n 34 procent van hen gaat twee keer per jaar op vakantie, nog eens 21 procent zelfs drie keer per jaar. Ook de hang naar meer comfort neemt toe. Bijna 70 procent laat weten luxe singlereizen te missen in het huidige aanbod. Van hen is 65 procent bereid ook meer te betalen voor vakanties die een hoger comfortniveau bevatten.

Dit geldt echter niet voor alleenstaande ouders. Zij hebben het minder breed en zijn met hun kroost dan ook vaker aangewezen op low budget reizen. Eén ding hebben ze wel met elkaar gemeen. Een vakantie met singles die in dezelfde leeftijd en of levensfase zitten blijkt een must. Uit alle gewenste vakantiecriteria werd deze het vaakst genoemd.

Spanje en Italië zijn favoriet

Waar reist de single binnen Europa nu graag naar toe? Spanje komt met 45 procent als meest favoriete vakantieland uit de bus. Italië volgt met 44 procent en Frankrijk eindigt op een derde positie. Vakantie in Nederland komt op de zevende plaats en Denemarken, België en Oostenrijk blijken het minst populair. De alleenstaande ouder boekt het liefst een zon, zee en strand vakantie waarbij er soms best een gezamenlijk uitje op het programma mag staan. De kinderloze singles hebben het liefst een iets actievere vakantie, die toch zonnig is en waar ze voldoende tijd hebben om te relaxen. Daarnaast blijven ze graag uit de buurt van het echte massatoerisme.

Populaire accommodatie

Gezien het forse aanbod van kampeervakanties voor single papa’s en mama’s is het opmerkelijk dat de alleenstaande ouder laat weten liever in een appartement of vakantiehuisje te verblijven dan op de camping. Voor singles zonder kinderen staat een hotelverblijf met stip op nummer een. Bij voorkeur wel met een kamer voor zichzelf. Jammer genoeg brengen de meeste hotels hiervoor nog altijd een forse toeslag in rekening.

NIET TE MISSEN