Armste prins van België overleden

Armste prins van België overleden

Armste prins van België overleden

Print
Het Brugse parket onderzoekt de dood van prins Bertrand de Merode (57). Hij werd dood aangetroffen in zijn flat in Oostende.

De precieze doodsoorzaak is niet duidelijk. De prins leefde de jongste jaren een armoedig en teruggetrokken bestaan op zijn flat in de Kapucijnenstraat in Oostende. Hij werd ook verscheidene keren opgenomen in het ziekenhuis.

Bertrand de Merode werd op 18 mei 1952 geboren als telg van de invloedrijke adellijke familie De Merode. Koning Albert I verleende in 1930 de hele familie De Merode de prinsenstitel. Tot vandaag worden tussen de De Merodes en de koninklijke familie trouwens nog nauwe contacten onderhouden.

Buitenbeentje

De excentrieke prins Bertrand is altijd een buitenbeentje geweest. Hij leefde niet in grote rijkdom op een groot kasteel. Integendeel. Na zijn huwelijk raakte hij aan lagerwal. De armste prins van België leefde op straat maar was te trots om zijn familie om hulp te vragen.

Hij kwam, tot grote schande van de rest van de familie, ook een paar keer met het gerecht in aanraking. Met een houten speelgoedpistool stapte hij ooit het bureau van de burgemeester van Oostende binnen, om te tonen dat de veiligheidsvoorzieningen in het stadhuis ondermaats waren. Hij richtte ook een naturistenclub op en bezocht geregeld het nudistenstrand van Bredene.

Huwelijksfeest

De 30-jarige Ghanese schone met wie hij begin dit jaar wilde trouwen, werd opgepakt voor goudsmokkel. Ze bleek bovendien geen vrouw maar een man te zijn.

Ook zijn vorige grote liefde, een Roemeense, was enkel uit op het fortuin dat er niet was. Het huwelijksfeest was nochtans al geregeld. Bertrand had prinses Mathilde uitgenodigd, prins Filip niet.

Prins Bertrand de Merode wordt vrijdag begraven. Het is nog niet geweten of zijn familie hem naar zijn laatste rustplaats begeleidt.

TG

.

Nu in het nieuws