Hondeneigenaars op tram slaan stadswacht ziekenhuis in

Hondeneigenaars op tram slaan stadswacht ziekenhuis in

Hondeneigenaars op tram slaan stadswacht ziekenhuis in

Print
Antwerpen - Een 49-jarige stadswacht van De Lijn maakte maandag een opmerking aan het adres van twee reizigers. Dat bekocht hij met enkele rake klappen in het gezicht. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

De stadswacht deed maandagnamiddag dienst op lijn 2, van Linkeroever naar de Kioskplaats in Hoboken. Rond 16.15u kreeg hij het op de tram aan de stok met twee reizigers uit Hoboken.

“Die mensen, een man en een vrouw, hadden twee labradors bij zich”, weet Koen Peeters, woordvoerder van vervoersmaatschappij De Lijn. “De honden lagen languit in het gangpad. Een andere reizigster wilde naar de automaat stappen om haar ticket te ontwaarden. Maar dat lukte niet, want de honden lagen in de weg.”

Camerabeelden

De stadswacht vroeg de hondeneigenaars of ze hun dieren even uit het gangpad wilden halen. Daar had het koppel geen oren naar. Peeters: “Het kwam tot een woordenwisseling. Die liep uit op fysieke agressie. De stadswacht kreeg enkele rake klappen in het aangezicht.”

De man verloor enkele tanden en werd met verwondingen naar het Sint-Augustinusziekenhuis gebracht. De daders gingen na de vechtpartij op de vlucht. Ze konden ontkomen. Op de tram in kwestie hangen wel camera’s. De beelden worden overgemaakt aan de lokale politie. De politie ondervroeg alvast de andere reizigers in het tramstel.

Het tramverkeer ondervond een tijdje hinder van het incident. Vijftien minuten lang konden er geen trams rijden.

PEDM, SVW

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio