TAS geeft Wickmayer en Malisse toch sprankeltje hoop

TAS geeft Wickmayer en Malisse toch sprankeltje hoop

TAS geeft Wickmayer en Malisse toch sprankeltje hoop

Print
Er is misschien toch een mogelijkheid voor Yanina Wickmayer en Xavier Malisse om te tennissen. Volgens Mathieu Reeb, algemeen secretaris van het TAS, kan een beroep bij het TAS om dringende redenen wel opschortend zijn.

Wickmayers raadsman Johny Maeschalck zegt niet in zoveel woorden dat hij bij het TAS inderdaad een dringend beroep zal instellen, maar merkt fijntjes op: ”Men gaat eraan voorbij dat mijnheer Reeb het woordje ’eventueel’ heeft gebruikt."

"Ik neem met genoegen akte van wat hij zegt, maar heeft hij het intern reglement van de Vlaamse Tennis Vereniging wel gelezen? Daar staat in artikel 7 dat een eventueel beroep niet opschortend werkt. Trouwens, wat geldt voor Yanina, geldt dan ook voor Malisse.”

Onherstelbare schade

In dringende gevallen kan het TAS volgens Mathieu Reeb een schorsing toch opschorten. Op voorwaarde dat er een risico is op onherstelbare schade als de beslissing meteen uitgevoerd wordt. Als er een belangrijk toernooi op het programma staat bijvoorbeeld, dan is het mogelijk om gedurende de hele beroepsprocedure, ingesteld bij het TAS, toch nog te tennissen. Pas als het verdict door het TAS wordt uitgesproken, kan de eventuele straf ingaan.

Meer sportnieuws