Basisschool Molentje spaart mee voor Disneyland Parijs

Basisschool Molentje spaart mee voor Disneyland Parijs

Basisschool Molentje spaart mee voor Disneyland Parijs

Print
Lier - Zes klassen uit drie basisscholen kunnen dankzij de spaaractie van Gazet van Antwerpen binnenkort weer gratis naar Disneyland Parijs. De kinderen van Het Molentje in Lier zijn er klaar voor.

"We doen elk jaar mee", zegt juf Inge Uytterhoeven. "Twee jaar geleden hebben we meer dan zevenduizend punten verzameld. Dat was helaas onvoldoende, want we eindigden slechts derde. Dit jaar hopen we alleszins beter te doen, zodat we met 4B en 4C naar Disneyland kunnen."

"De ouders van alle kinderen kregen al een brief mee waarin we hen vragen om de komende twee weken zoveel mogelijk punten te sparen. Zoals steeds plaatsen we natuurlijk weer inzameldozen in krantenwinkels, bij bakkers, in frietkramen en in allerlei andere handelszaken. We doen ook een oproep via de blog op de website van Gazet van Antwerpen. Hierdoor kregen we vorig jaar punten toegestuurd van overal, zelfs uit gemeenten ver van Lier", vertelt Katia Claessens.

Van de dertig kinderen die Inge en Katia in hun klas hebben, zijn er tien eerder al eens in Disneyland Parijs geweest. "Het leukste was rock&rollcoaster", zegt de ene. "Nee, de Nemo in het filmpark", een ander. "Eigenlijk zijn er daar zoveel leuke dingen", ventileert nog een andere leerling haar mening. Maar over één zaak zijn ze het alle dertig gloeiend eens: ze willen met Gazet van Antwerpen mee naar Parijs.

Lees ook: www.gva.be/disneyspaaractie

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio