Nico Volckeryck vandaag sociaal rechter

Nico Volckeryck vandaag sociaal rechter

Nico Volckeryck vandaag sociaal rechter

Print
Antwerpen - De populaire middenstander Nico Volckeryck (46) legt vandaag in het Hof van Beroep aan de Waalse Kaai de eed af als sociaal rechter bij de Antwerpse arbeidsrechtbank. Minister van Arbeid Joëlle Milquet (cdH) heeft hem benoemd op voordracht van Unizo.

Volckeryck is de zoon van een Griekse immigrant. Hij baat samen met zijn vriend Jo Pattyn de Fans uit, een winkel van jongerenkledij (punk, rock-toestandjes) aan de Kammenstraat. Beide heren hebben twee pleegzonen.

Groen!

Volckeryck is een man van vele actiegroepen die Antwerpen grondig hebben veranderd. Hij begon als militant van de linkse homogroep Het Roze Actiefront.

Hij was enige tijd lid van Groen!, waar hij de groene zelfstandigen oprichtte. Volckeryck was ooit verkozen voor de Antwerpse districtsraad, maar ging niet zetelen en verliet Groen! omdat die partij te weinig oog had voor groene economie en omdat er volgens hem te weinig interne democratie was.

Stuurgroep Sint-Andries

Hij is momenteel voorzitter van de bewonersgroep Stuurgroep Sint-Andries en organiseerde het verzet tegen het overmatig gebruik van de politiehelikopter in de Antwerpse binnenstand met zijn groep Apocalypse No!

Even stond hij zelf voor de strafrechter omdat hij in zijn winkel T-shirts van cannabisvezels verkocht, maar hij werd vrijgesproken. Momenteel is hij ondervoorzitter van Unizo Antwerpen Stad, waar hij een groot pleitbezorger is van autoluwe winkelstraten. Hij is ook voorzitter van Kammenstraat United, de winkelvereniging van zijn blitze straat.

Volckeryck zetelt binnenkort als bijzitter op de Antwerpse arbeidsrechtbank. Die handelt geschillen over ontslagen, werkloosheidsvergoedingen en OCMW-steun af. Ze bestaat uit een beroepsrechter en twee sociale rechters. Eén van die twee vertegenwoordigt de vakbonden, de andere het bedrijfsleven. Volckeryck behoort tot die tweede groep.

JDW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio