1 / 3

Anderlecht klopt Genk: 0-2

Anderlecht versloeg Racing Genk zondag met 0-2 en is de nieuwe leider. Mazuch scoorde in de eerste helft en Lukaku verdubbelde de voorsprong in de blessuretijd.

wverhaert

Jacobs liet De Sutter starten en hield Lukaku eerst nog in de wachtkamer. Boussoufa keerde terug uit schorsing. Genk-coach Vanhaezebrouck voerde geen wijzigingen door aan de basisopstelling, die vorige week Cercle Brugge klopte.

Ondanks een sterke start van de thuisploeg, zorgde Anderlecht voor het openingsdoelpunt. Nadat een kopbal van Van Damme tegen de lat belandde, was het Mazuch die de bezoekers in de 24e minuut op voorsprong bracht: 0-1.

Na de koffie wisten beide ploegen mooie kansen te versieren. Diep in de toegevoegde tijd legde Lukaku de eindstand vast: 0-2. Het gaat om zijn zevende treffer van het seizoen.

Paars-wit is dankzij de zege de nieuwe leider met 32 punten. Racing Genk is tiende.

Scheidsrechter: Breda. Toeschouwers: 21.232. RACING GENK: Verhulst, Matoukou, J. Carlos, Joneleit, Tiago (69' Koita), Camus (79' De Bruyne), Anele, Tözser, Pudil, Buffel, Ogunjimi (74' Barda). ANDERLECHT: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Biglia, Sare, Van Damme (82' Kouyaté), Suarez (62' Legear), Boussoufa, De Sutter (68' Lukaku). Doelpunt: 24' Mazuch 0-1, 94' Lukaku 0-2. Rode kaart: geen.

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws