Het weer voor maandag 9 november

Maandagochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet echt koud wordt met temperaturen rond 5°C. De maxima van 7 tot 8°C liggen wel een graad of 2 onder het langjarig gemiddelde. Het blijft de rest van de dag bewolkt boven Limburg en vooral in het oosten zou daar in het eerste deel van de dag zo nu en dan al wat motregen uit kunnen vallen.

rweytjens_fr

In de loop van de namiddag en avond kan het vanuit het oosten overal een poosje licht gaan regenen. De wind waait zwak uit noordelijke richting.

Dinsdag blijft het vrij fris voor de tijd van het jaar. De minima liggen rond 3 a 4°C en de maxima geraken alweer niet verder dan een graad of 7 a 8. Het is opnieuw overwegend bewolkt en uit die wolken kan tijdelijk wat motregen vallen. De zwakke wind zal naar het zuiden draaien.

Woensdagochtend kan er door het wegvallen van de wind en het vele vocht in de onderste luchtlagen op uitgebreide schaal mist voorkomen en die mist zou wel eens lang kunnen blijven plakken. Het blijft droog en namiddag wordt het wisselend bewolkt. De minima schommelen rond een graad of 4 en namiddag wordt het iets minder fris met maxima tot 9°C.

Ook donderdag blijft het in Limburg overwegend droog met soms zelfs brede opklaringen. Tijdelijk kan de bewolking hardnekkiger worden en misschien wat lichte regen lossen. In de ochtend ligt de temperatuur rond 4°C en 's middags bereiken we zo'n 9°C. Er waait op donderdag een zwakke zuidenwind.

Vrijdag zal er in de loop van de dag een regenzone van zuidwest naar noordoost over de provincie trekken. De exacte timing zal pas in de komende dagen duidelijk moeten worden. Ook de wind zal tijdelijk flink aanspannen. Het wordt dan wel wat zachter met minima rond 8°C en maxima rond 12°C.

Tijdens het weekend blijft het erg wisselvallig.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN