Het weer voor zondag 8 november

Zondag blijft het overal droog in Limburg. Voormiddag is het zelfs zeer zonnig. Vanmiddag komen er af en toe wat meer wolken voor maar de zon zullen we ook dan nog regelmatig te zien krijgen. Het wordt wel niet veel warmer dan zo'n 9°C.

rweytjens_fr

De veranderlijke wind doet het kalmpjes aan. Tegen de avond neemt de bewolking toe vanuit het oosten.

Maandagochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet verder afkoelt dan een graad of 3 tot 4. De maxima van 7 tot 8°C liggen wel een graad of 2 onder het langjarig gemiddelde. Het blijft de rest van de dag bewolkt boven Limburg en vooral in het oosten zou daar in het eerste deel van de dag zo nu en dan al wat motregen uit kunnen vallen. In de loop van de namiddag en avond gaat het vanuit het oosten dan op de meeste plaatsen een poosje licht regenen. De wind waait zwak uit noordelijke richting.

Dinsdag blijft het vrij fris voor de tijd van het jaar. De minima liggen rond 3 a 4°C en de maxima geraken alweer niet verder dan een graad of 7 a 8. Het is opnieuw overwegend bewolkt en uit die wolken kan af en toe wat motregen vallen. De zwakke wind zal naar het zuiden draaien.

Woensdagochtend kan er door het wegvallen van de wind en het vele vocht in de onderste luchtlagen op uitgebreide schaal mist voorkomen en die mist zou wel eens lang kunnen blijven plakken. Het blijft droog en namiddag wordt het wisselend bewolkt. De minima schommelen rond een graad of 4 en namiddag wordt het iets minder fris met maxima tot 9°C.

Ook donderdag blijft het in Limburg overal droog met zelfs brede opklaringen. In de ochtend ligt de temperatuur in de buurt van het vriespunt en 's middags bereiken we zo'n 9°C. Er waait op donderdag een zwakke zuidenwind.

Vrijdag zal er in de loop van de dag een regenzone van zuidwest naar noordoost over de provincie trekken. De exacte timing zal pas in de komende dagen duidelijk moeten worden. Ook de wind zal tijdelijk flink aanspannen. Het wordt dan wel wat zachter met minima rond 5°C en maxima rond 11°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN