Vliegtuigtickets tot zes keer duurder dan geafficheerd

De meeste vliegtickets zijn vaak tot zes keer duurder dan geafficheerd is. Niet alleen lagekostenmaatschappijen zondigen, ook de grote vliegtuigmaatschappijen worden steeds creatiever met toeslagen. Dat meldt Test-Aankoop.

kscherpenberg

De consumentenorganisatie beweert zelfs dat Ryanair meer winst haalt uit toeslagen en extra diensten dan uit hun vluchten zelf. Hans De Coninck van Test-Aankoop meent dat die kosten zelfs in strijd zijn met de Europese wetgeving. De aangeduide prijs moet van meet af alle verplichte kosten omvatten.

"En hier komt de creativiteit van maatschappijen als Ryanair naar boven. Wat bijvoorbeeld de kosten van het kredietkaartgebruik betreft, is het zo dat de maatschappij minstens één betaalwijze moet aanbieden die gratis is. Ryanair heeft dat 'opgelost' door enkel betalingen met Visa Electron gratis te maken. Helaas bestaat zo'n kredietkaart in België omzeggens niet", klinkt het.

Grotere luchtvaartmaatschappijen zondigen nu ook. Iberia laat klanten binnenkort betalen voor hun bagage, British Airways rekent een toeslag aan voor de tweede koffer en bij Thomas Cook Airlines en Jetairfly kan je vooraf al je zitje in het vliegtuig kiezen, maar dan wel tegen betaling.

Nu in het nieuws