Het weer voor zondag 8 november

Zondag blijft het overal droog in Limburg. Voormiddag is het zelfs zeer zonnig. Vanmiddag komen er af en toe wat meer wolken voor maar de zon zullen we ook dan nog regelmatig te zien krijgen. Het wordt wel niet veel warmer dan zo'n 8°C.

rweytjens_fr

De veranderlijke wind doet het kalmpjes aan.

Maandagochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet verder afkoelt dan een graad of 3. De maxima liggen met een schrale 7°C wel aan de lage kant. Er zullen veel wolken boven Limburg hangen en vooral in het oosten zou daar nu en dan wat motregen uit kunnen vallen. De wind waait zwak uit noordelijke richting.

Dinsdag blijft het vrij fris voor de tijd van het jaar. De minima liggen rond 3 a 4°C en de maxima geraken alweer niet verder dan een graad of 7. Wolkenvelden en opklaringen wisselen mekaar af en het blijft afgezien van een lokale bui op de meeste plaatsen droog. Het oosten blijft het meeste kans maken op zo'n lokale bui. De zwakke wind zal naar het zuiden draaien.

Ook woensdag blijft het overwegend droog met kans op een lokale bui. De minima komen afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen ergens tussen het vriespunt en een graad of 4 terecht. Overdag wordt iets minder fris met maxima tot 9°C.

Donderdag begint de dag nog droog maar later zou er vanaf het westen een regenzone kunnen arriveren. De minima schommelen rond 5°C en 's middags wordt het zo'n 10°C. De wind waait dan meestal matig uit zuid tot zuidwestelijke richting.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN