Clouseau belaagd door groep Vlaamsgezinden

Clouseau bracht enkele maanden geleden het nummer 'Leve België' op de markt. Radicale Vlaams-nationalisten zijn nog steeds misnoegd. Dat werd zaterdag duidelijk tijdens het promoconcert van Koen en Kris Wauters in de Carrefour-vestiging van Schoten. De radicalen jouwden de populaire groep als het ware uit.

kscherpenberg

Dat het groepje Vlaamsgezinden het gratis concert wilde verstoren, wekte bovendien ongenoegen bij de fans. De radicalen hadden geelzwarte affiches met zich mee met daarop de met slogans 'België Barst' en 'Vlaanderen Boven'.

Slim hadden de heethoofden zich verspreid over de hele zaal. Daardoor had het veiligheidspersoneel het moeilijk om de manifestanten weg te leiden.

Fan aangedaan

De politie verrichtte uiteindelijk geen arrestaties. "We hebben de manifestanten wel aangespoord tot kalmte en stilte. Ze zijn wat later zonder veel kabaal vetrokken. We hebben niemand aangehouden en niks in beslag genomen. Het ging om een vijftiental mensen", aldus hoofdinspecteur Stephane Hutsebaut.

Koen en Kris Wauters lieten het alvast niet aan hun hart komen. Zij riepen zelfs een jonge fan wat meer naar voren omdat ie toch wel wat aangedaan was door het potrest van de Vlaamsgezinden.

Bij Carrefour betreuren ze het incident. Wel is de hypermarktketen blij dat honderden fans gratis en met volle teugen van de liedjes van Clouseau konden genieten.

De clip van het nummer 'Leve België', dat door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) "pure propaganda" werd genoemd, kan u nog eens bekijken dankzij YouTube.

MEER OVER Carrefour

Nu in het nieuws