Charleroi wint na verlengingen van Aalstar

Oostende begroette in Gent de terugkeer van Trevor Huffman. Met onder meer drie op drie driepunters en de hulp van de voortreffelijke Lojeski stuwde hij zijn ploeg naar een vroege voorsprong, 3-12 en 22-32.

kscherpenberg

Huffman verdween evenwel snel uit beeld. Oostende viel stil in het tweede quarter en Melson stuwde zijn team naar een rustvoorsprong: 35- 32. De mannen van de kust hernamen het best, maar de definitieve kloof kon niet gecreëerd worden. Zo bleef het tot in de ultieme seconden spannend. Geukens zorgde met een layup voor verlengingen. Daarin reikte Gent bij 73-69 naar de volle buit, maar Paunic zette de scheve situatie nog recht: 75-76.

Charleroi nipt

Charleroi, dat vorige week nog zoveel indruk had gemaakt in Oostende, kon kelderploeg Aalstar nooit van zich afschudden. De titelhouder startte wel het beste, maar de bezoekers hielden het verschil altijd beperkt. In de slotseconde van de reguliere speeltijd miste BJ Raymond zelfs de vrijworp van de zege, zodat het bij 60-60 verlengingen werd. Ook daarin flirtten de bezoekers met de zege (66-69) maar Tabu hield alsnog de zege thuis: 71-69.

Pepinster klopt Bergen

Bergen zette in Pepinster zijn zwak seizoen nog eens in de verf. In het vierde quarter legde seizoenrevelatie Pepinster de basis voor thuiswinst: 86-75. Bergencoach Shivek krijgt zijn team duidelijk niet op rails.

Antwerp Giants won eerder een vooruitgeschoven match met 65-76 in Leuven.

Stand

1. Spirou Charleroi 7 17 2. Antwerp Giants 7 15 3. Base Oostende 7 15 4. Verviers-Pepinster 6 14 5. Belgacom Luik 6 14 6. Leuven Bears 6 12

MEER OVER Charleroi

Meer sportnieuws