Lokeren en Kortrijk vinden weg naar goal niet: 0-0

Geen eerste competitiezege voor Jacky Mathijssen. Zijn ploeg Lokeren slaagde er niet in de goed georganiseerde Kortrijkse defensie in verlegenheid te brengen en moest met een doelpuntenloos gelijkspel tevreden zijn. Met dat ene punt blijft Lokeren onderaan in de ranglijst hangen.

kscherpenberg

Lokeren nam een goede start met al na vijf minuten een vlotte aanvalasactie Malki - Sokota. Het doelhout stond evenwel een vroege voorsprong van de thuisploeg in de weg. Dat veelbelovende begin kreeg geen onmiddellijk verlengstuk. De ploeg van Mathijssen had wel het meeste balbezit maar de afweer van Kortrijk was goed georganiseerd en het was wachten tot op het halfuur op een tweede kans.

Lokeren probeert

Die kreeg Mbayo aan de voet na mooi voorbereidend werk van het duo Sokota - Malki. Het schot van de Congolees werd in extremis nog afgeblokt. Kortrijk kon enkel in de slotfase van de eerste helft voor dreiging zorgen na een hoekschop. Benteke kopte zwak naast.

De thuisploeg ging na de rust met meer overtuiging op zoek naar de openingstreffer en de broodnodige zege. Mbayo probeerde het met een plaatsbal maar die ging over en op aangeven van Ziv kopte Sokota een gave kans eveneens over het doel van Verbauwhede. Een beste mogelijkheid kreeg Sokota na een afgeweerd schot van Malki. De Kroaat besloot evenwel op Verbauwhede. En even later besloot Smajic voorlangs. Het Kortrijk van Georges Leekens kwam nog nauwelijks uit de omknelling los.

Mathijssen probeerde met de inbreng van het aanvalsduo Golan - Janckzyk, in de plaats van Sokota en Malki, nog wat te forceren maar Kortrijk stak achterin nog een tandje bij en kon tot het eindsignaal de nul vasthouden.

DDT

Scheidsrechter: Verbist. Toeschouwers: 4.619. LOKEREN: Copa, Dupré, Doll, Strul, Ziv, Mbayo, Overmeire, De Pauw, Smajic, Malki, Sokota. KV KORTRIJK: Verbauwhede, Ciman, Vandenbroeck, Belhocine, Hempte, Capon, Pavlovic, De Beule, Kums, Ibolu, Benteke Gele kaarten: Dupré (protest), Benteke (fout), Ziv (fout), De Beule (fout), Belhocine (fout). Vervangingen: 68' Capon door Messoudi, 73' Sokota door Golan, 73' De Pauw door Muharemovic, 80' Malki door Janckzyk, 86' Kums door Soetaers, 89' De Beule door Bakour;.

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws