Roeselare verrast slap Zulte Waregem: 2-0

De rode lantaarn is Roeselare nog niet kwijt maar tegen een zwak Zulte Waregem boekten de mannen van Dennis Van Wijk een verdiende tweede zege van het seizoen. Terwijl Roeselare aansluiting krijgt met de staart van het peloton ziet Zulte Waregem na een magere 2 op 9 de top zes wegglijden.

kscherpenberg

Roeselare stak in de beginfase enkele keren de neus aan het venster. Dequevy bediende Dissa maar de Malinees treuzelde te lang en besloot op een Waregemverdediger. Even later kopte Nikolic een goede voorzet van een bedrijvige Dequevy over. Kortom een leuke aanzet die op het kwartier beloond werd met een verdiende voorsprong. Nadat Dissa breed had gelegd, draaide Vidarsson de bal knap in de hoek. Zulte Waregem stelde daar weinig tegenover.

Lusteloos

Het moet gezegd, de bezoekende trainer Dury moest in laatste instantie sleutelen aan zijn verdediging. Minne meldde met griep af waardoor Colpaert naar rechts opschoof en de van blessure herstelde Taravel in het centrum van de verdediging post vatte. Het kon de lusteloosheid van Zulte Waregem niet verklaren. Na de openingstreffer bleef Roeselare enthousiast en agressief voetballen. Een schot van Dequevy werd afgeblokt en een kopbal van Nikolic ging naast.

Toch had er halfweg een gelijke stand op het bord kunnen staan. Op slag van rust werkte Huyghebaert in de strafschopzone N'For in verdachte omstandigheden tegen de grond. In de herneming zetten de bezoekers onmiddellijk druk op de ketel. Op de counter ontsnapte Zulte Waregem echter aan de 2-0 toen Colpaert het steunbeen van Nikolic wegtrapte en de bal op de stip had gemoeten.

Het was slechts uitstel van executie. Tien minuten later zette Van Loo voor op rechts. Dequevy schoof aan de eerste paal hard en laag binnen. Zulte Waregem kon enkel nog dreigen met een vrije trap van Berrier.

DM

Scheidsrechter: Vervecken. Toeschouwers: 6.100. SV ROESELARE: Sierens, Van Loo, Mirvic, Kucera, Huyghebaert, De Pever, Provoost, Vidarsson, Dequevy, Dissa, Nikolic. ZULTE WAREGEM: Bossut, Colpaert, D'Haene, Taravel, Buysse, Berrier, Van Nieuwenhuyse, Makiese, Roelandts, Chevalier, N'For. Doelpunten: 14' Vidarsson 1-0, 66' Dequevy

MEER OVER Roeselare

Meer voetbalnieuws