Cercle Brugge in slot voorbij Westerlo: 2-1

Cercle Brugge toonde gisteren twee gezichten. Erg zwak voor de rust, na de rust sterker dan de bezoekers. Toch was er iets te zeggen voor een gelijkspel. Cercles situatie klaart iets op door deze zege,Westerlo bleef gefrustreerd achter.

kscherpenberg

Voor groen-zwart hield de pech niet op met het rijtje langdurig geblesseerden (Vossen, Cornelis, Gombami, Wang), vrijdagnamiddag moest ook Tony Sergeant nog met een accute blindedarmontsteking in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is ettelijke weken out. Cercle begon niet onaardig maar bij het eerste bezoekende gevaar was het al raak. Tomou stuurde Iakovenko op rechts diep, die ging gemakkelijk voorbij Portier en Dekelver was sneller dan zijn opponent om de voorzet binnen te werken (0-1).

Slordige De Winter

Evens had even later te veel tijd nodig op voorzet van Iachtchouk én op een voorzet van Foley zat De Winter net iets sneller op de bal dan Iachtchouk. Maar dan waren de kansen weer voor de bezoekers. Eerst had Iakovenko de 0-2 aan de voet toen Viane de bal verkeerd wegkopte. Op een scherpe voorzet van Tomou had Dekelver daarna kunnen scoren. Zo was de 0-1 halfweg zeker niet onterecht, Westerlo was scherper en gevaarlijker.

Na de rust liet De Winter zich al snel op een slordigheid betrappen toen hij een verre poging van Portier loste, maar Bozovic was verrast en kon niet profiteren. De Montenegrijn was bij de rust ingekomen voor Boi. En Cercle drong nu toch meer aan en al snel met succes. Iachtchouk stuurde slim Foley diep, de Ier legde breed voor Bozovic die de bal maar voor het induwen had (1- 1).

Cercle ging nog even door op dat elan en Evens en Bozovic kwamen dicht bij de 2-1. Jan Ceulemans wierp twee nieuwe aanvallers in de strijd: Ceesay en Van Asten. Laatstgenoemde schoot voorlangs. Cercle won in de slotfase alle duels, maar Mravac en Van Kerckhoven hielden nog stand. Coppens moest zelfs alles uit zijn lange lichaam halen op een vrije trap van Iakovenko. Toch haalde Cercle uiteindelijk nog zijn gram: Iachtchouk plaatste een vrije trap voor doel en Serebrennikov zette er zijn achterhoofd tegen (2-1).

DACH

Scheidsrechter: C.Dierick. Toeschouwers: 7.573. CERCLE BRUGGE: Coppens; Kelhar, Viane, Portier, Evens; Boi (46' Bozovic), Serebrennikov, Vidarsson (85' Van Eenoo), Nyoni; Foley, Iachtchouk. WESTERLO: De Winter; Vanaudenaerde, Mravac, Van Kerckhoven, Delen; Anab (69' Van Asten), De Petter, Iakovenko, Farssi; Tomou (69' Ceesay), Dekelver. Doelpunten: 7' Dekelver 0-1, 57' Bozovic 1- 1, 91' Serebrennikov 2-1. Gele kaarten: De Petter, Portier, Iakovenko.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws