'Dode club' Moeskroen pakt volle buit bij KV Mechelen: 0-1

KV Mechelen is al weken uit vorm, dat werd tegen Moeskroen nog maar eens blootgelegd. Vooral na de rust miste het enkele dotten van kansen en ging zo voor de derde week op rij de boot in. Moeskroen, dat met dank aan uitblinker Berthelin de nul kon houden, pakt een knappe 4 op 6.

kscherpenberg

Na de nul op zes tegen Anderlecht en Kortrijk verwachtten de supporters van Malinwa niets anders dan een driepunter, maar ook tegen de voorlaatste in de stand ontbrak het de ploeg van Peter Maes aan inspiratie. De coach van Malinwa moest zijn ploeg trouwens op diverse plaatsen wijzigen. Rossini kreeg door de blessure van Nong voorin nog eens zijn kans, achteraan moest de zieke Ivens forfait geven. Gelukkig was rechtsback Chen opnieuw van de partij, zodat Van Dessel kon doorschuiven naar het centrum.

Debuut Galjé

Moeskroen speelde gewoon met dezelfde ploeg die de nul hield tegen Standard. Ook opvallend veel volk in het bezoekersvak. Dat inspireerde de elf van Hans Galjé - voor de eerste keer als hoofdtrainer op de bank - blijkbaar tot grootse daden, want na pakweg een kwartier spelen stonden ze al op voorsprong: een afvallende bal viel voor de voeten van Aspas, die wel erg veel tijd en ruimte kreeg om aan te leggen. De 0-1 was niet eens onverdiend, want Lestienne en Ouali zorgden geregeld voor gevaar van op de flanken en Ghomsi moest zich een keer in de baan van Francois' schot werpen.

Malinwa was nog niet goed bekomen van de opdoffer, of het stond al bijna 0-2: Ouali bracht de bal voor doel, Van Dessel devieerde bijna in eigen doel. Halfweg de eerste helft herstelde Malinwa het evenwicht, maar het was zelden gevaarlijk. Het was wachten op een foutje van een Moeskroenverdediger - Vandooren miste net voor het rustsignaal zijn interceptie - alvorens KV een eerste keer écht kon dreigen: Mununga zag de vrijstaande Destorme, maar Berthelin zweefde de bal uit de bovenhoek.

Bitsig duel

Dat gebrek aan creativiteit was ook de Mechelse bank niet ontgaan. Peter Maes offerde zijn diepe spits Rossini op en bracht met Dunkovic een extra aanvallende middenvelder in de ploeg. KV Mechelen kreeg nu wel kansen, maar die werden een na een de nek omgewrongen. Mununga en Destorme kwamen alleen voor doel, maar besloten respectievelijk op Berthelin en . naast. Tussendoor was Moeskroen vooral gevaarlijk op de counter. Van Hoevelen kon Jaycee maar nipt het scoren beletten en een plaatsbal van Lestienne ging net voorlangs.

Het spel werd ook bitsiger en na de tweede gele kaart van Vandooren mocht Mechelen nog een kwartiertje met elf tegen tien spelen. De thuisploeg voerde de druk op en verdiende nu echt wel de gelijkmaker. Dunkovic - eerder ook al door Aspas van een doelpunt gehouden - had de 1- 1 aan de voet maar Berthelin redde nog. De Moeskroenverdediging kraakte, maar begaf niet.

Kurt Maris

Toeschouwers: 11.100. Scheidsrechter: Flamant. KV MECHELEN: Renard, Chen, Van Hoevelen, Van Dessel, Ghomsi, Buyens, Persoons (66' Diabang), Gorius (84' A. Iddi), Destorme, Mununga, Rossini (46' Dunkovic). MOESKROEN: Berthelin, El Araichi, Van Gijseghem, Sapina, Vandooren, Assou Ekotto, Aspas, Francois, Ouali (90' Sishuba), Lestienne (66' Maah), Jaycee (77' Teklak). Doelpunten: 16' Aspas 0-1. Gele kaarten: Vandooren (fout), Persoons (fout), Assou Ekotto (spelbederf), Destorme (fout), Sapina (fout), Diakité (protest), Buyens fout). Rode kaart: 75' Vandooren (2x geel).

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws