Germinal Beerschot duwt STVV verder weg: 4-1

De Kielse supporters brachten het stadion in feeststemming toen de spelers het terrein betraden. 110 jaar geleden werd Beerschot opgericht en dat wou men op het Kiel niet onopgemerkt laten passeren. Een indrukwekkend spandoek met het oude Beerschotlogo en met de tekst "Onsterfelijke trouw en eeuwige liefde" werd ontvouwd en 2000 Beerschotbandieris werden in de lucht gestoken. Indrukwekkend.

kscherpenberg

Maar die feeststemming kreeg niet onmiddellijk een verlengstuk op het veld. Een goed georganiseerd Sint- Truiden dat veel volk achter de bal hield, ving Germinal Beerschot goed op. De man in balbezit werd onmiddellijk onder druk gezet. De thuisploeg vond hierop geen afdoend antwoord. Tot een indrukwekkende solo van Bart Goor in hoekschop werd geduwd door Mignolet.

Dubbele verdedigingsgordel

Maar aan de overkant glipte Onana centraal door de buitenspelval, omspeelde kalm Pacovski en legde binnen: 0-1. De thuisploeg zette STVV nu meer onder druk, maar Mignolet wist raad met pogingen van Haroun en Mac-Donald. Ook Clement werd regelmatig de mee vuurlijn ingestuurd, maar het waren de Kanariess die op slag van rust nog het dichtstbij een doelpunt kwamen.

Een rush van Da Silva werd door Clement met geluk in hoekschop gewerkt. De tweede helft begon met een vrije trap van Mac-Donald die keihard op de vuisten van Mignolet belandde. STVV trok ondertussen een dubbele verdedigingsgordel op om de kleine voorsprong te verdedigen. Na een uur spelen kwam Dosunmu in om Tshibuabua te vervangen. Wat in de lucht hing gebeurde na 66 minuten.

Twee keer rood

Goor mocht een hoekschop trappen op rechts. Haroun kopte de bal voor doel, waar Dosunmu de verdiende gelijkmaker over de lijn werkte. Met de steun van het publiek drukte Germinal Beerschot nu door. Na kort samenspel tussen Haroun en Dosunmu legde die gepast terug op Goor, die via de paal de 2-1 op het bord bracht. Schouterden kreeg nog rood na een trap op de enkel van De Decker.

Even later viel Odoi dezelfde eer te beurt toen hij Goor onderuit haalde, met een strafschop tot gevolg. Haroun zette feilloos om. Wat met een feeststemming begon, eindigde in carnavalstemming, Goor zorgde op aangeven van Mac-Donald met een laag schot in de verste hoek voor een vierde doelpunt.

HF

Scheidsrechter: Boucaut Toeschouwers: 9532. GERMINAL BEERSCHOT: Pacovski, M. Monteyne, Clement, Mikulic, P. Monteyne, Haroun (88' Cruz), De Decker,Wamfor (87' Leko), Goor, Tshibuabua (60' Dosunmu), Mac- Donald. SINT-TRUIDEN: Mignolet, Wagemakers (21' Da Silva), Delorge, Euvrard, Deferm, Wilmet, Charai, Appeltans, Odoi, Schouterden, Onana. Doelpunten: 25' Onana 0-1, 66' Dosunmu 1- 1, 70' Goor 2-1, 82' Haroun (strafschop) 3- 1, 87' Goor 4-1. Gele kaarten: Deferm, Goor, Rode kaarten: 73' Schouterden (fout), 81' Odoi (fout).

Meer voetbalnieuws