Vlaamse in Spaans ziekenhuis met bacteriële meningitis

Een fanreis van de Limburgse zanger Paco Garcia naar de Spaanse badstad Lloret de Mar is in mineur geëindigd. Een vrouwelijke fan werd met hersenvliesontsteking opgenomen in een ziekenhuis in Barcelona. Haar toestand is ernstig.

jlenaerts

Paco Garcia, die het in 2005 ver schopte in de talentenjacht `X-Factor’ op vtm, was op 30 oktober met een honderdtal fans afgereisd naar Lloret de Mar voor een weekje zon, zee en zang. Tijdens de fanreis werd een zestigjarige vrouw uit Koersel getroffen door bacteriële meningitis of hersenvliesontsteking. Zij moest opgenomen worden in een ziekenhuis in Barcelona.

Haar toestand is ernstig. Voorlopig blijft het onduidelijk wat de aandoening heeft veroorzaakt. De vader van Paco Garcia en een vriendin van de vrouw bleven bij haar. De overige fans zijn dit weekend met de bus naar België teruggekeerd. Acht mensen trokken uit voorzorg naar de spoeddienst van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder.

De eerste resultaten waren negatief. Woordvoerster Diane Mombers beklemtoont dat het niet de bedoeling is dat alle fans naar het ziekenhuis gaan. ”Wie in nauw contact is geweest met de besmette vrouw kan ook bij zijn huisarts of de dokter met wachtdienst terecht voor een eenmalige dosis antibiotica

.”

Roel DAMIAANS

Nu in het nieuws