1 / 2

Filip Decoster wint wedstrijd logo van de Mechelaar

Mechelen heeft haar nieuwe stadslogo gelanceerd. Filip Decoster (36) is de man achter het nieuwe logo van de Mechelaar, een wedstrijd van uw krant.

svanhaezendonck

Hoe het ontwerp voor Mechelens nieuwe logo eruitziet, werd de voorbije weken angstvallig geheimgehouden. Het mysterie rond de nieuwe huisstijl heeft Gazet van Antwerpen geïnspireerd tot een wedstrijd.

Alle Mechelaars mochten zelf hun gedroomde logo insturen. Uiteindelijk werden de tien beste inzendingen geselecteerd. Grafisch ontwerper Filip Decoster, die beroepshalve onder andere werkt voor Libelle en Story, heeft vrijdagavond de poll op GvA.be gewonnen.

Van de 1.585 mensen die hebben deelgenomen genoot zijn ontwerp het meeste steun: 370 lezers verkiezen zijn logo. "Ik was al een trotse Mechelaar, maar nu ben ik nog trotser", reageert hij.

Decoster heeft een robuust, goudkleurig ontwerp ingezonden. "Het heeft iets koninklijks, en ik wilde absoluut ook iets doen met de M van Mechelen. Met een beetje fantasie kan je ze zien als de kop van de Sint-Romboutstoren, de trots van onze stad. De M benadrukt ook het middeleeuwse en historische karakter van ons mooie Mechelen", legt Filip uit.

SVH

Lees ook: Mechelaars lachen nieuw stadslogo wegMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio