Het weer voor zaterdagmiddag 7 november

Vanaf 13u30 trekt er een regengebied van west naar oost over de provincie. Deze zal het uiterste oosten rond 14u45 bereiken. Tegen die tijd arriveren er in het westen van Limburg alweer opklaringen. Later op de middag en tijdens de eerste uren van de avond behoort een bui nog tot de mogelijkheden maar het blijft toch overwegend droog.

rweytjens_fr

De temperaturen zijn vrij normaal voor de tijd van het jaar met vanmiddag zo'n 10 tot 11°C. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit zuidwestelijke richting.

Zondagochtend is het fris met minima tussen +1 en +3°C en aan de grond kan het zeker in de Kempen lichtjes vriezen. Overdag wordt het niet veel warmer dan zo'n 8°C. Het blijft wel overal droog en de veranderlijke wind doet het kalmpjes aan.

Maandagochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet verder afkoelt dan een graad of 3. De maxima liggen met een schrale 7°C wel aan de lage kant. Er zullen veel wolken boven Limburg hangen en vooral in het oosten zou daar nu en dan wat motregen uit kunnen vallen. De wind waait zwak uit noordelijke richting.

Dinsdag blijft het vrij fris voor de tijd van het jaar. De minima liggen rond 3 a 4°C en de maxima geraken alweer niet verder dan een graad of 7. Wolkenvelden en opklaringen wisselen mekaar af en het blijft afgezien van een lokale bui op de meeste plaatsen droog. Het oosten blijft het meeste kans maken op zo'n lokale bui. De zwakke wind zal naar het zuiden draaien.

Ook woensdag blijft het overwegend droog met kans op een lokale bui. De minima komen afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen ergens tussen het vriespunt en een graad of 4 terecht. Overdag wordt iets minder fris met maxima tot 9°C.

Donderdag begint de dag nog droog maar later zou er vanaf het westen een regenzone kunnen arriveren. De minima schommelen rond 5°C en 's middags wordt het zo'n 10°C. De wind waait dan meestal matig uit zuid tot zuidwestelijke richting.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN