Dolle schutter in Florida was ontslagen werknemer

De man die vrijdag in een kantoor in Florida iemand doodschoot en vijf mensen verwondde, was een voormalige werknemer van het bedrijf. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

jlenaerts

Jason Rodriguez stapte vrijdag op de achtste verdieping van een kantoorflat in Orlando de receptie binnen van RHS, een bedrijf dat onder meer bouwadviezen verstrekt. De 40-jarige man haalde een revolver boven en schoot een 26-jarige werknemer dood. Daarna opende hij het vuur op zijn ex-collega's en verwondde daarbij vijf werknemers. De gewonden zullen de schietpartij waarschijnlijk allen overleven.

Na de schietpartij vluchtte Rodriguez weg, maar de politie kon hem enkele uren later arresteren in het huis van zijn moeder. De man verontschuldigde zich onmiddellijk: "Ik ga momenteel door een moeilijke periode. Sorry."

Uitkering

Toen Rodriguez gevraagd werd waarom hij zijn oud-collega's had neergeschoten, antwoordde de man: "Omdat ze me allemaal hebben laten verrotten." De man, een ingenieur en technisch tekenaar, werd in juni 2007 door RHS ontslagen. Volgens Rodriguez was het bedrijf verantwoordelijk voor de problemen die hij had ondervonden bij het verkrijgen van een werkloosheidsuitkering.

Nu in het nieuws