Lier zoekt kandidaten voor Cultuurprijzen 2009

De stad Lier reikt in 2010 voor de tweede maal twee cultuurprijzen uit. De Koepel voor het Lierse Cultuurbeleid organiseert de verkiezing van de laureaten.

cvanrompaey_fr

Omdat het de laatste jaren steeds moeilijker was om kandidaturen voor een eenmalige prestatie of organisatie af te wegen tegen ‘lifetime achievement’-kandidaturen kunnen sinds vorig jaar twee cultuurprijzen uitgereikt worden. Er kan dus nu cultuurprijs uitgereikt worden voor het bekronen van een individuele of eenmalige prestatie of organisatie én een prijs voor een hele loopbaan.

Het gaat om: - Een individuele prestatie, of organisatie van een erkende Lierse culturele vereniging of een samenwerkingsverband van meerdere erkende Lierse culturele verenigingen. De prestatie moet wel een waardevolle culturele inbreng betekenen die de stad Lier in de kijker brengt of een belangrijke impact heeft op haar inwoners. - Een hele loopbaan van een inwoner of een gewezen inwoner van de stad Lier. Waardemeters hierbij zijn een langdurige inzet binnen het culturele leven van de stad, een duurzame bijdrage van het cultureel imago van de stad en een aantoonbaar engagement in culturele, socio-culturele en/of toeristische uitstraling van de stad.

Hoe een kandidatuur indienen?

Het reglement is verkrijgbaar bij de dienst cultuurbeleid, Bril 29. Hierin staat alle informatie over de voorwaarden. Kandidaturen kunnen tot uiterlijk 31 januari 2010 bezorgd worden aan de cultuurbeleidscoördinator (Bril 29).

CHRIS VAN ROMPAEY

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio