Geleweg krijgt geluidsscherm

Een deel van de Geleweg in Duffel is vanaf donderdag 12 november niet meer met de wagen bereikbaar.

cvanrompaey_fr

De Geleweg, een zijstraat van de Stocletlaan, ligt naast de spoorlijn. Omdat de nieuwe spoorwegbrug over de Stocletlaan een beetje in de richting van Rumst gebouwd zal worden, moet ook de steunmuur langs de Geleweg vernieuwd en verhoogd. "Deze aanpassing is mogelijk door in de parkeerstrook voor de bestaande steunmuur een nieuwe betonnen steunmuur te bouwen. De weg zelf kan behouden blijven. Op de steunmuur komt een geluidsscherm voor de naastgelegen woningen", zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

"De aannemer richt de bouwzone vanaf 12 november in. Ze loopt vanaf de voetgangerstunnel tot tien meter voorbij de bestaande steunmuur. Deze zone wordt afgesloten met een hekwerk dat tot op één meter van de huizenrij wordt geplaatst. De huizen in dit gedeelte van de Geleweg zullen dus enkel te voet bereikbaar zijn. Het gedeelte dat niet is afgesloten, blijft voor het plaatselijk verkeer bereikbaar langs de Stocletlaan."

De funderingswerkzaamheden starten op 18 november en vanaf 5 december bouwt de aannemer de steunmuur Tijdens de kerstvakantie is de straat tijdelijk open. Daarna hervatten de werkzaamheden voor een tweetal weken.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio