Het weer voor zaterdag 7 november

Zaterdagvoormiddag blijft het een poos helemaal droog boven Limburg bij een afwisseling van zon en wolken. Voor namiddag ziet het er volgens de allerlaatste ontwikkelingen dan toch niet zo goed uit. Kort na de middag kan het gaan regenen en er zijn nu zelfs modelberekeningen die de regen vasthouden tot een uur of 7 vanavond.

rweytjens_fr

De temperaturen zijn vrij normaal voor de tijd van het jaar met vanmiddag zo'n 10 tot 11°C. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit zuidwestelijke richting.

Zondagochtend is het fris met minima tussen +1 en +3°C en aan de grond kan het zeker in de Kempen lichtjes vriezen. Overdag wordt het niet veel warmer dan zo'n 8°C. Het blijft wel overal droog en de veranderlijke wind doet het kalmpjes aan.

Maandagochtend komt de temperatuur dicht in de buurt van het vriespunt uit, al ziet het er volgens de jongste modelberekeningen niet naar uit dat we eronder zullen duiken. De maxima zijn met een schrale 7°C ook aan de lage kant. Er zullen veel wolken boven Limburg hangen en vooral in het oosten zou daar nu en dan wat motregen uit kunnen vallen. De wind waait zwak uit noordelijke richting.

Dinsdag blijft het vrij koud voor de tijd van het jaar. De minima liggen afhankelijk van de bewolkingsgraad tussen het vriespunt en zo'n 4°C en de maxima geraken alweer niet verder dan een graad of 7. Wolkenvelden en opklaringen wisselen mekaar af en het blijft afgezien van een lokale bui op de meeste plaatsen droog. De zwakke wind zal naar het zuiden draaien.

Ook woensdag blijft het overwegend droog met kans op een lokale bui. De minima hangen opnieuw af van de hoeveelheid opklaringen en komen dus weer ergens tussen het vriespunt en een graad of 4 terecht. Overdag wordt iets minder fris met maxima tot 9°C.

Donderdag zou dan weer een wisselvallige dag moeten worden. De bewolking zorgt ervoor dat de minima niet beneden de 5°C uitkomen en 's middags wordt het zo'n 10°C. De wind waait dan meestal matig uit zuid tot zuidwestelijke richting.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN