Lottospeler stapt krantenwinkel binnen met lot van 1,5 miljoen

Vijtien jaar heeft het geduurd voor er eindelijk een kersverse miljonair binnenstapte in de krantenwinkel van Eric Pillin aan de Gijsbrecht van Deurnelaan.

kscherpenberg

De grote lottopot van meer dan anderhalf miljoen was woensdag voor een bewoner van Deurne. “Het is een vaste klant, iets ouder dan vijftig jaar”, vertelt Eric Pillin van dagbladhandel Geysbrecht. “Hij stapte hier nogal bleekjes binnen en zei me dat hij een probleem had.” Eric had snel door wat het probleem was toen hij het lottoformulier controleerde.

“Die mens speelt al 15 jaar met dezelfde combinaties, met een inzet van vijf tot tien euro. Uiteraard was hij wat geschrokken en vroeg hij zich af wat er nu allemaal zou gaan gebeuren. Ik heb hem gelukkig nogal snel kunnen kalmeren. Vandaag is hij zich al gaan aanmelden bij het hoofdkantoor in Berchem.”

Volgens Eric komt het geld goed terecht. “Het is een toffe kerel en een nuchtere mens. Die gaat geen zotte dingen doen. Hij heeft al enkele keren een tegenslag moeten verwerken. Ik weet dat hij gewoon blijft werken en dat zijn kinderen mee zullen mogen genieten van het geld.”

Ook voor de winkel is de megawinst goed nieuws. “De winnaar wil anoniem blijven en dat respecteren we. Maar de mensen weten snel dat het biljet hier gevalideerd werd. Vandaag had ik al zeker vijf nieuwe klanten die hier hun kans kwamen wagen.”

Gunstige aardstralen

Het hoogste bedrag dat tot nu toe werd gewonnen in de winkel van Eric is 25.000 euro. “Ik heb het twee dagen geleden nog gezegd: de grote pot zal nooit voor ons zijn. En zie: nu gebeurt het toch. Hopelijk blijven we nog even in die gunstige aardstralen liggen en zijn we begonnen aan een nieuwe traditie. Er mogen nog veel klanten komen zeggen dat ze een ‘probleem’ hebben”, lacht Eric.

MdSw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio