Bouw rusthuizen start in januari

Het OCMW van Sint-Niklaas heeft grote en dure plannen. In januari start de bouw van twee nieuwe OCMW-woonzorgcentra in Sint-Niklaas en deelgemeente Belsele.

In Sint-Niklaas komt het nieuwe rusthuis op de hoek van de Lodewijk De Meesterstraat en de Lamstraat, in Belsele in de Kerkstraat. In januari 2010 starten de werkzaamheden voor de bouw van twee woonzorgcentra. Ze kosten samen 25,7 miljoen euro, meer dan een miljard oude Belgische franken.

Het nieuwe woonzorgcentrum op de hoek van de Lodewijk De Meesterstraat en de Lamstraat in Sint-Niklaas zal plaats bieden aan 120 bewoners. Het wordt gebouwd ter vervanging van het verouderde rusthuis Albert-Elisabeth en de appartementen van rusthuis Ter Wilgen in de Hospitaalstraat. Er komen ook acht woongelegenheden voor kortverblijf.

Ondergrondse parking

“Er komen vier verdiepingen voor telkens dertig bewoners”, zegt OCMW-voorzitter Jef Foubert (CD&V). “De nieuwbouw komt op de plaats van de huidige parking.” Toch zullen er geen parkeerplaatsen verdwijnen, want ondergronds wordt een garage van twee verdiepingen gebouwd met in totaal 138 plaatsen. De Brusselse firma CEI, die onlangs rusthuis De Regenboog in Zwijndrecht en het nieuwe museum M in Leuven bouwde, hoopt klaar te zijn in 2012. Het rusthuis kost 11,8 miljoen euro.

De nieuwbouw voor de vervanging van het huidige woonzorgcentrum Herfstrust in de Kerkstraat in Belsele gaat naar de firma Algemene Bouw Maes uit Gent voor 13,9 miljoen euro. De bouw verloopt in twee fasen rond het huidige woonzorgcentrum. Ook het OCMW-rustoord in Sinaai wordt afgebroken.

Twee bouwfases

De nieuwbouw in de Kerkstraat in Belsele (foto) zal plaats bieden aan negentig bejaarden en krijgt zes woongelegenheden voor kortverblijf. “De werkzaamheden voor de eerste fase starten in januari 2010. Tegen januari 2012 zullen de bewoners kunnen verhuizen naar de nieuwbouw en kan de tweede bouwfase starten. Alles zal klaar zijn tegen de zomer van 2013”, licht Foubert toe.

Ook de aannemer van het rusthuis in Belsele heeft al een pak referenties. Zo bouwt de Gentse firma momenteel het revalidatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis in Gent.

Joris VERGAUWEN

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio