AA Gent klimt naar subtop na 0-2 winst bij Charleroi

AA Gent heeft een goede zaak gedaan met het oog op de Play-offs. De Buffalo's konden een einde maken aan hun erg zwakke reeks door Charleroi met 0-2 te verslaan.

jrosquin

Beide ploegen hadden een overwinning nodig om een nakende crisis te bezweren. AA Gent was intussen afgezakt naar de zevende plaats na een zwakke 5 op 21. Charleroi staat op een povere 12e plaats en bekomt nog van het ontslag van trainer Stéphane Demol.

Al na tien minuten mochten de troepen van Michel Preud'homme juichen na een goal van Stef Wils. Doelman Chabert wist een vrijschop van Maric niet goed te controleren en Wils profiteerde daarvan om de bal binnen te prikken.

Guédioura

Charleroi wist daar in de eerste helft weinig tegenover te stellen en zo bleef het 0-1 aan de rust. Trainer Mario Notaro bracht enfant terrible Guédioura in zorgde al snel voor een mooi afstandsschot dat Jorgacevic in gevaar bracht.

Meer hadden de Carolo's echter niet te bieden en 25 minuten voor tijd kregen ze de genadeslag. Invaller Custovic wist Chabbert mooi te verschalken en zo werd het 0-2.

AA Gent springt door de zege naar een gedeelde vierde plaats. Charleroi moet zich met 3 op 21 zorgen beginnen maken.

Scheidsrechter: Braamhaar CHARLEROI: Chabbert; Brillault, Chakouri, Diallo, Franquart, Kéré, Cordaro (Ilombe), Mujangi Bia, Oulmers (Iajour), Al Hosni (Guédioura), Théréau AA GENT: Jorgacevic; Duarte, Hanstveit, Rosales, Suler, Wils, Lepoint (Smolders), Maric, De Smet (Custovic), Leye, Ljubijankic (Thijs) Gele kaarten: Lepoint, Leye, Custovic. Goals: 10' Wils, 74' Custovic

MEER OVER Charleroi

Meer voetbalnieuws