1 / 10

Novemberfoor opent in Lier - Met fotogalerij

De 53 attracties en kramen op de Lierse Novemberfoor zijn sinds vrijdag open. U vindt ze op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking Gasthuisvest. De kermis blijft tot 24 november in Lier.

cvanrompaey_fr

De kermis werd vrijdagavond door enkele schepenen en gemeenteraadsleden officieel geopend. Dit jaar zijn er drie nieuwe attracties: de Extreme Chaos, de Twist Lift en het Spiegeldoolhof. Na één jaar afwezigheid kunnen de kleinsten ook weer ritjes maken op kleine paardjes. De nieuwigheden vind je allemaal terug op de parking Gasthuisvest. Daar kan je ook iets drinken in de Cocktailbar.

Smoutebollenstop

Vorig jaar werd tijdens de Novemberfoor een smoutebollenstop ingevoerd in de Koning Albertstraat tussen de Grote Markt en het Vlietje. Dat is ook dit jaar weer het geval. Een smoutebollenstop houdt in dat je slechts gedurende beperkte tijd mag parkeren in de betrokken zone om smoutebollen of andere kermissnacks te kopen.

Verkeersmaatregelen

De Florent Van Cauwenberghstraat is voor de volledige duur van de kermis op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddagen afgesloten van 13 tot 21 uur. Er wordt een omleiding voorzien via de Kapucijnenvest en het Zimmerplein naar de Netelaan. Op de Sint-Jansbrug is dan enkel verkeer in de richting van de omleiding toegelaten.

In de Arthur Vanderpoortenlaan wordt op dezelfde dagen en tijdstippen eenrichtingsverkeer ingevoerd. Verkeer is er enkel toegelaten uit de richting van de Netelaan naar de Koningin Astridlaan. Fietsers mogen in mogen in beide richtingen.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio