1 / 2

Malisse: "Carrière voorbij bij schorsing"

Vrijdagnamiddag gaven tennisser Xavier Malisse en bokser Sugar Jackson een gezamenlijke persconferentie in de Lotto Arena in Antwerpen. Een erg emotionele Malisse vreest voor het einde van zijn carrière na zijn schorsing van een jaar.

jrosquin

Zowel Xavier Malisse als Yanina Wickmayer kregen van het Vlaamse Dopingtribunaal een jaar schorsing opgelegd, nadat ze meermaals in de fout gingen met het opgeven van hun 'whereabouts'. Ook bokser Sugar Jackson miste drie keer een dopingcontrole en riskeert een lange schorsing.

Lees ook: "Voor Yanina is haar moeder voor tweede keer gestorven"

Malisse en Wickmayer weten nog niet of ze beroep tegen hun schorsing gaan aantekenen bij het internationaal sporttribunaal TAS in Lausanne. Zo'n procedure kost immers handenvol geld. De woordvoerder van Sugar Jackson liet alvast weten dat de bokser alleszins geen beroep zal aantekenen omwille van die reden.

"Einde carrière"

Malisse, Jackson en hun entourage gaven vrijdag een persconferentie in de Antwerpse Lotto Arena. Malisse barste meermaals in tranen uit.

De Kortrijkzaan denkt dat de schorsing het einde van zijn carrière zal zijn. "Als ik een jaar geschorst word, zal ik 30 jaar en een half zijn als ik terug kan tennissen. Terugkeren zie ik dan ook niet gebeuren." Ook Sugar Jackson vreest het einde van zijn carrière bij een mogelijk schorsing.

MEER OVER Sugar Jackson

Meer sportnieuws