Sugar Jackson mist dopingcontrole en riskeert schorsing

De hele heisa rond de schorsing van Yanina Wickmayer en Xavier Malisse is nog niet verteerd of er komt alweer een andere topsporter in opspraak. Bokser Sugar Jackson heeft tweemaal zijn 'whereabouts' niet goed ingevuld en één dopingcontrole gemist. Hij riskeert twee jaar schorsing.

ikerremans

Jackson gaf vrijdagmiddag een persconferentie in Antwerpen en daar waren ook tennisser Xavier Malisse en de entourage van Yanina Wickmayer aanwezig.

Schorsing

De bokser zegt dat hij niets gebruikt heeft, maar de afgelopen maanden miste hij wel een dopingcontrole en gaf hij tweemaal zijn 'whereabouts' niet correct door.

Momenteel maakt Sugar Jackson nog kans op een procedure voor administratieve herziening, maar als die niet doorgaat moet hij zich komen verantwoorden voor het Vlaams Doping Tribunaal (VDT). Hij riskeert dan een schorsing van twee jaar.

Tennissers Xavier Malisse en Yanina Wickmayer werden donderdag nog geschorst voor één jaar door het Vlaams Doping Tribunaal. Wickmayer heeft drie inbreuken gepleegd tegen het systeem van de whereabouts, het doorgeven van de verblijfsgegevens. Malisse ging twee keer in de fout en miste één dopingcontrole.

Sugar Jackson wordt net als Wickmayer en Malisse begeleid door meester Johnny Maeschalck.

MEER OVER Sugar Jackson

Meer sportnieuws