BNP Paribas Fortis: min 750 werknemers in drie jaar

De bank BNP Paribas Fortis gaat de komende 3,5 jaar haar personeelsbestand met netto 750 laten afslanken. Dat is de resultante van 2.000 arbeidsplaatsen die verdwijnen en 1.250 nieuwe jobs die er bij komen. De vermindering kan via natuurlijk verloop. Elk jaar vertrekken zowat 1.000 mensen spontaan bij BNP Paribas Fortis.

jvangeyte

Het personeel van BNP Paribas Fortis krijgt vandaag uitleg over de arbeidsorganisatie in de komende drie jaar. Daarbij wordt rekening gehouden met de overname van BNP Paribas Fortis in de Franse bankgroep BNP Paribas. Een aantal functies verhuizen daarbij van Brussel naar Parijs. Maar er komen ook jobs vanuit de Franse hoofdstad naar België.

Bij BNP Paribas Fortis werken in ons land zo'n 18.000 mensen. De 1.250 mensen die er bij komen, zullen vooral in het commerciële netwerk worden ingezet. 700 van hen zijn in dat geval. Daarnaast komen er ook 550 mensen bij in de groepstaken die door BNP Paribas in Brussel worden geconcentreerd.

Minder dan gevreesd

De liberale vakbond toont zich alvast tevreden dat de afslanking veel minder is dan gevreesd. In het geval de voormalige Fortis Bank op eigen kracht zou zijn voortgegaan, werd immers een personeelsvermindering van zo'n 3.000 mensen in het voouitzicht gesteld.

JVG

Nu in het nieuws