Dinamo Zagreb alsnog in beroep

Anderlecht is nog niet helemaal zeker van een plaatsje in de zestiende finales van de Europa League. Dinamo Zagreb heeft namelijk alsnog officieel beroep aangetekend tegen de straf die het kreeg van de Uefa.

kscherpenberg

Zagreb verloor drie punten door supportersrellen na de wedstrijd in het Roemeense Timisoara. De Kroaten staan daardoor laatste in groep A met nul punten.

De Uefa zou de beroepspapieren ontvangen hebben voor de start van Dinam Zagreb - Ajax (0-2). Door de winst van Anderlecht en Ajax (elk nu acht punten) donderdag, lijkt het echter quasi onmogelijk dat Zagreb, als het zijn drie punten terugkrijgt, zich nog plaats voor de volgende ronde.

Anderlecht of Ajax moeten de twee laatste wedstrijden dan verliezen. Zagreb moet twee keer winnen. Het treft nog Timisoara en Anderlecht.

RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock blijft er rustig bij. "Ik hoor dat Zagreb beroep heeft aangetekend. Maar ik weet niet of dit veel zal opleveren. 97% van de beroepen die bij de Uefa binnenkomen, worden immers afgewezen. Trouwens, we zullen de kwalificatie wel op het veld afdwingen."

Stand ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

1.ANDERLECHT 4 2 0 2 6-2 8 2.Ajax (Ned) 4 2 0 2 5-2 8 3.Timisoara (Roe) 4 0 2 2 1-6 2 4.D.Zagreb (Kro) * 4 1 3 0 4-6 0

MEER OVER Anderlecht

Meer sportnieuws