Militair schiet collega's dood op legerbasis Texas

Bij een schietpartij in een Amerikaanse legerbasis zijn nu al zeker dertien mensen om het leven gekomen. 30 anderen raakten gewond.

kscherpenberg

De vermoedelijke dader is nog steeds in leven en werd dus niet doodgeschoten zoals eerder werd gedacht. Een officier raakte de man wel met een kogel, maar zijn toestand is stabiel.

Irak

Hij werd geïdentificeerd als de 39-jarige legerpsychiater Nidal Malik Hasan. Hij stond om de lijst om naar Irak te moeten vertrekken en had het daar volgens zijn familie moeilijk mee.

De man begon rond 1.30 uur plaatselijke tijd te schieten op de militaire basis Fort Hood in de Amerikaanse staat Texas. Twaalf mensen werden dodelijk getroffen, minstens tien van hen waren soldaten. Een tijdje na het incident overleed ook één van de 31 gewonden in het ziekenhuis.

Er zal nu een huiszoeking plaatsvinden in het huis van Hasan en de man moet ook nog ondervraagd worden.

'Afschuwelijk'

President Barack Obama heeft met afschuw gereageerd op het drama en noemt het een "afschuwelijke uitbarsting van geweld". "Het is al erg genoeg dat er Amerikanen sneuvelen in het buitenland."

De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden hebben een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Nu in het nieuws